Извјештај са одржане радионице у Бихаћу у оквиру ERASMUS+ пројекта STINT

Од 5. до 8. септембра 2016. године одржана је радионица за развој модела признавања квалификација, стратегије за интернационализацију јавних високошколских установа и индикатора у организацији Универзитета у Бихаћу, а у оквиру пројекта STINT.

Кључни циљ ове активности био је тренинг свих пројектних партнера из БиХ о суштинским елементима модела признавања квалификација, развоја, имплементације и контроле стратегије за интернационализацију, основним елементима који требају бити садржани у стратегији, као и тренинг особља о развоју индикатора интернационализације који требају бити повезани са стратегијом. Узимајући у обзир да јавне високошколске установе у БиХ немају модел признавања квалификација који би био у складу са развијеним Европским моделом, као и да немају стратегију за интернационализацију и индикаторе, њихов развој и обука особља које ће радити на њима треба да буде од кључног значаја за унапређење и процес интернационализације и процес признавања квалификација.

На састанку је детаљно представљен прогрес свих пројектних активности, тренутно стање реализације активности код свих пројектних партнера, затим обука о изради и приједлог садржаја модела признавања квалификација, приједлог различитих европских модела за израду стратегије интернационализације (белгијски, португалски, британски) и приједлог домаћих модела.

Такође је током ове радионице одржан и састанак пројектног конзорцијума  и представника лидера радних пакета у циљу осигурања правовремене реализације пројектних активности.

Представници Универзитета у Источном Сарајеву на овој радионици били су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, координатор за међународну сарадњу мр Слободанка Круљ и координатор за осигурање квалитета мр Ненад Марковић.

Више практичних информација о пројекту STINT можете пронаћи на http://www.stint-project.net/